Priljubljene Objave Na Računalnik In Programsko Opremo

Top Članki O Internetu - 2018

Kako vedeti, kdo bo vaš tekstualno sporočilo bral

Ste kdaj spraševali, ali je nekdo prebral vaše sporočilo, vendar ga ignorira? V tej dobi stalne povezanosti je pogosto težko ugotoviti, ali je nekdo preprosto zaposlen ali pa vas dejansko piha. K sreči je tehnologija za reševanje; na voljo je nekaj načinov za odkritje resnice o tem, ali je bilo vaše sporočilo prebrano.

Razbijamo metode dveh glavnih programskih platform za telefon: Appleova iOS v napravi iPhone in Android za telefone, ki podpirajo Google.

iOS

Z iPhone imate samo en način, da vidite, kdaj so drugi ljudje pregledali vaša sporočila - ta oseba mora imeti aktivirane "bere prejemke", ki jih je treba aktivirati v telefonu, oba pa morate uporabljati iPhone iMessage.

Evo zakaj : Ko uporabljate iPhone za pošiljanje besedilnih sporočil prek aplikacije za izvirne Messages, imate na voljo le možnost »pošiljanja bančnih potrdil« s svojega telefona. Ko izberete to možnost, bo kdor koli, ki je napisal besedilo, videl točen čas, ko ste ga odprli (in verjetno brali) svoje sporočilo, ko pogledajo nit besedila v aplikaciji Messages.

Tukaj je, kako vklopiti bralne recepte iz vašega iPhone:

  1. Odprite Nastavitve v svojem telefonu.
  2. Pojdite na Sporočila (ima zeleno ikono z belo v notranjosti besedilnega mehurčka.)
  3. Poiščite Pošlji prejeto potrdilo približno na polovici seznama možnosti v razdelku Sporočila. Tu lahko vklopite ali izklopite to možnost.

To vam resnično ne pomaga odkriti, ali je druga oseba prebrala sporočilo, ki ste ga poslali. Če uporabljate iPhone in želite videti, ali nekdo prebere vaše sporočilo, morate z iMessage poslati besedilo - in , da mora ta oseba poleg da morajo imeti možnost, da se vračajo prejemki za branje.

Torej, če pošiljate prijatelja, družinskega člana ali kolega s telefonom Android, tudi če greste skozi aplikacijo iMessage, ne morete vedeti, ali je bilo vaše sporočilo pregledano ali ne, razen če oba vklopite možnost branja. To je vsekakor frustrirajuće, morda je najbolje, da ne veste, ali ste bili "prebrali"!

Android

Stanje je podobno, ko gre za telefone Android. Aplikacija Android Messages, ki je priložena vašemu telefonu, vključuje bralne prejemke in, tako kot pri iMessages, boste morali pošiljati sporočila z osebo, ki ima isto aplikacijo in ki je v telefonu bere potrdila o prejemu.

Postopek za vklop ali izklop potrdil o branju se razlikuje glede na proizvajalca (npr. HTC, LG ali Samsung) in različico Androida, ki jo uporabljate, vendar je na splošno takšen postopek:

Opomba : Upoštevajte spodnja navodila, ne glede na to, kdo je izdelal vaš telefon s sistemom Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi itd.

  1. Odprite aplikacijo za besedilno sporočilo
  2. Odprite Nastavitve v sporočilih app. Včasih so nastavitve skrite za tremi navpičnimi pikami ali vrsticami na vrhu zaslona; tapnite tiste pike ali vrstice, da razkrijete skriti meni.
  3. Pomaknite se do Besedilna sporočila . Morda je na prvi strani, ki se prikaže ali se boste morda morali dotakniti Več nastavitev v nekaterih modelih telefona, preden se prikaže.
  4. Izklopi Preberi prejemke. Običajno se to naredi tako, da pritisnete gumb na levi, tako da je celoten gumb in drsnik siv. Vklopite ali izklopite lahko tudi potrdila o prejemu (označujejo, ali je vaše sporočilo uspešno uspelo ali ne, ali ni prebralo ali ne).

Facebook Messenger in WhatsApp

Dve drugi priljubljeni platformi za sporočanje vključujejo Možnost pošiljanja bralnih potrdil: Facebook Messenger in WhatsApp.

S Facebook Messengerjem ni uradnega načina za izklop potrdil o branju, zato, če ne želite prenesti aplikacije tretje osebe ali razširitve brskalnika, boste lahko povedali ko si je nekdo ogledal vaše sporočilo. Na primer, za brskalnik Chrome je dodana razširitev za zasebnost za klepet v Facebooku, katere namen je blokirati obvestila »videl« in »tipkati« za sporočila, ki jih pošiljate v programu Messenger.

Po drugi strani pa lahko z WhatsAppom onemogočite funkcijo branja potrdil. V ta namen:

Objavi Svoj Komentar